Wie had dat gedacht? Van totale flop bij Club Brugge tot meest efficiënte speler in de Engelse tweede klasse

21 januari 2018 13:18

Soms kent een carrière onverwachte wendingen. Bij die ene club schiet je geen deuk in een pakje boter, terwijl je bij de andere de ene na de andere goal binnenjast. Dat is het verhaal achter de Tsjechische spits Matej Vydra, ook even in dienst bij Club Brugge.

Vydra werd in augustus 2011 met de grote trom binnengehaald door Club Brugge. Aanzien als toptalent van Watford moest de 19-jarige spits de concurrentie aangaan met de toenmalige Club-aanvallers Dorge Kouemaha en Joseph Akpala.

Vydra kwam echter slechts twee keer in actie voor blauw-zwart en vertrok er na zes maanden alweer nadat hij zijn kruisbanden scheurde. Hij speelde slechts 76 minuten voor de Bruggelingen.

De seizoenen erna speelde hij achtereenvolgens voor Watford (20 goals), West Bromich (3 goals), opnieuw Watford (16 goals) en Reading (3 goals). Momenteel is hij bezig aan zijn tweede seizoen bij Derby County, dat hem overnam van Watford voor 9,4 miljoen euro. Vorig seizoen liep het nog wat stroef voor de inmiddels 25-jarige spits. Hij scoorde slechts vijf keer in 33 matchen.

Dit seizoen lijkt de Tjech wel in de vorm van zijn leven. Vydra legde er al 15 in het mandje in 23 competitiewedstrijden. Bovendien gaf hij al drie assists. Hij is daarmee de efficiëntste speler in The Championship met een goal of assist om de 87 minuten.

Clint Vens

Reading \\ Brentford
 
 
Reacties.