Malaise wordt groter in Mechelen: zwart-wit tegen zwart-wit geeft vijftig tinten grijs, maar Eupen geeft rode lantaarn door

24 januari 2018 22:26

KV Mechelen is de nieuwe rode lantaarn. Dat is de slotsom van Eupen - Charleroi. Na een wedstrijd met wisselende kansen pakten de Panda's namelijk de volle buit tegen het nummer twee uit de stand.

Charleroi begon aan speeldag 23 als het nummer twee in de stand. En dus kon het op bezoek bij de hekkensluiter op zoek naar een nieuwe driepunter. Dat deed Félice Mazzu met twee nieuwkomers: Grange en Martos vervingen Zajkov en Baby.

Eupen van zijn kant kon profiteren van het verlies van KV Mechelen om van de laatste plaats in de stand weg te komen. Leye was geschorst, ook Diagné en Gnaka werden door Schouterden, Raspentino en Tirpan vervangen door coach Makelélé.

Pandi Panda

De Zebra's toonden dominantie op bezoek bij de Panda's in een duel tussen zwart-wit en zwart-wit, maar we zagen vooral vijftig tinten grijs. Het spel ging goed over en weer, maar veel kansen kregen we niet te zien.

Vlak voor rust was het N'Ganga die op een voorzet van Koné zijn eigen doelman Penneteau verschalkte. Na de koffie kwam Charleroi opzetten, maar Eupen kreeg op de omschakeling ook enkele grote kansen op 2-0. Het bleef bij een zuinige overwinning, maar de Panda's geven de rode lantaarn door aan KV Mechelen.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ Eupen
 
 
Reacties.