Nieuw lucratief contract of niet, geld is niet De Bruyne's grootste drijfveer: "Gelukkig zijn met mijn familie, da's het belangrijkste"

24 januari 2018 20:06

Kevin De Bruyne zit gebeiteld bij Man City, zowel sportief als financieel. Het nieuwe contract dat de Rode Duivel ondertekende in het Etihad Stadium bindt hem tot 2023 aan 'The Citizens' en financieel legt de nieuwe deal hem ook geen windeieren. Maar geld, dat is maar bijzaak voor 'KDB'.

"Alles zit goed in mijn leven. Ik ben bij een ploeg terechtgekomen die meteen veel vertrouwen in mij heeft getoond, ik heb mijn kans gekregen. Het voetbal dat we spelen is supergoed en ik beleef er veel plezier aan. Ik amuseer mij op het veld en probeer dat plezier vast te houden. Wat mijn geheim is? De meeste zaken gebeuren achter de schermen. Ik werk hier hard om fysiek en mentaal klaar te zijn om te presteren", klinkt het voor de microfoon van Sporza.

Niet veel veranderd

Al is het extrasportieve natuurlijk minstens even belangrijk: "Buiten het veld doe ik er alles aan om gelukkig te zijn met mijn familie. Dat staat nog altijd op één. Veel geld of niet, er verandert niet veel. Je doet alles om jouw familie een comfortabel leven te geven en alles voor hen in orde te bengen."

De Bruyne staart zich zeker niet blind op het financiële: "Er is af en toe meer luxe in het leven als je wilt, maar uiteindelijk ben ik 10 à 11 maanden per jaar sowieso met voetbal bezig. Er komt veel bij kijken om zo goed mogelijk te zijn. Ik investeer mjin centen ook om fysiek vooruitgang te boeken en persoonlijk alles in orde te hebben. Je moet een deel van dat geld opnieuw investeren in jouw carrière."

Glenn Bogaert

Manchester City
 
 
Reacties.