Clement had mentaal oplapwerk na Anderlecht: "Dat zet hen het hoogste" en "Dat gevechtsvoetbal van Maes is onze stijl niet"

24 januari 2018 16:27

Genk speelt vanavond op het veld van Lokeren. Philippe Clement heeft heel wat oplapwerk gehad, zowel op fysiek als op mentaal vlak. Want na de match tegen Anderlecht waren er toch een aantal spelers die met een gevoel van onrechtvaardigheid achterbleven.

Clement had het dan over de kaartenhistorie in de wedstrijd van afgelopen zondag. "Het gevoel in de kleedkamer na het verlies tegen Anderlecht is natuurlijk anders dan na de winst in Oostende. Toch zie ik bij een aantal jongens dat het geloof in de verandering er in zit. Wat hen nog het hoogste zat was de rode kaart voor Malinovskyi en maar geel voor Kums", vertelt hij op de sociale media van de club.

En toch een kleine sneer naar Peter Maes? "Niet alleen de spelers maar ook de beide coaches zullen gemotiveerd aan de start zijn. Daar hoef ik geen tekeningetje bij te maken. Peter Maes is veel bezig met het mentale gedeelte, met fysiek spel en snelle omschakeling. Maar wij moeten klaar zijn zonder al te zeer mee te gaan met het verhaal van gevechtsvoetbal zoals Maes dat predikt, dat is onze stijl niet."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Sporting Lokeren
 
 
Reacties.