Geblesseerden en griepvirus maken het Genk moeilijk: "Kwalitatief veruit de minste match sinds ik trainer ben"

25 januari 2018 15:03

In moeilijke omstandigheden keerde Genk terug uit Lokeren met een felbevochten overwinning. Niet van het beste niveau, maar uiterst efficiënt. "Dit zijn drie belangrijke punten", klonk het vanwege een opgeluchte Philippe Clement.

“Het was kwalitatief veruit de minste van de vier matchen dat ik hier trainer ben. Maar we winnen wel, puur op karakter. Dat stemt me hoopvol", aldus Genk-trainer Philippe Clement, die weet waar de werkpunten liggen.

Sloom voetbal in barre omstandigheden

"Er waren nauwelijks loopacties zonder de bal. Geen explosiviteit, geen vinnigheid”, zag Philippe Clement. "Dat kwam ook wel door de hele lijst geblesseerden en ook nog veel zieken. Je zag zo de krachten wegvloeien, daar hadden we in deze omstandigheden ook een beetje voor gevreesd."

De opeenvolging van wedstrijden en vooral het virus in de kleedkamer hebben hun tol geëist - Philippe Clement

Het Vanzeir-effect

Het beslissende doelpunt kwam van Dante Vanzeir, een 19-jarige speler uit de eigen jeugd, die zich de laatste wedstrijden enorm liet zien. "Ik ben blij voor Dante, hij bevestigde zijn goeie prestatie tegen Anderlecht. Hij creëerde door de juiste looplijnen wél diepgang, al lag er na de goal ook wel meer ruimte."

"Ook het eerste doelpunt stemt me gelukkig. We trainen veel op stilstaande fases, waar we nog meer rendement uit moeten puren", zei Clement.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Sporting Lokeren
 
 
Reacties.