Svilar werkt aan de droom bij Benfica: "Hopelijk is het niet nodig om terug te keren naar België"

27 januari 2018 10:18

De transfer van Mile Svilar van Anderlecht naar Benfica was vorige zomer één van de grote gespreksonderwerpen in België. De 18-jarige doelman keeg echter zijn kans en beklaagde het zich nog geen moment. Een terugkeer naar België is dan ook niet meer aan de orde.

Svilar werd intussen de jongste doelman ooit die in een CL-wedstrijd startte en door het pensioen van Julio César kreeg hij al heel wat speelgelegenheid. Zijn idool, Iker Casillas, wie hij van de troon stootte als jongste doelman in de Champions League ontmoette hij ook al.

"Vorige maand speelden we tegen zijn huidige club Porto en toen hebben we eventjes gepraat", vertelt hij in HBvL. "Hij feliciteerde mij met het feit dat ik zijn record had overgenomen en hij voorspelde me een mooie toekomst. Dat doet toch wel deugd om dat van zo iemand te horen. We hebben trouwens ook van truitje gewisseld."

België

België heeft hij (voorgoed?) achter zich gelaten. "Ik hoop dat het niet nodig is. Met alle respect voor de Belgische competitie en de Belgische Voetbalbond, maar de Belgische Jupiler Pro League is van een lager niveau dan Portugal. Al weet je nooit natuurlijk. Ik kan dit niet op voorhand zeggen. Ik keer in ieder geval elke vakantie terug naar België en hou ook van het land."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ SL Benfica
 
 
 
Reacties.