? Zo speel je jezelf in de harten van de fans: Batshuayi treft meteen twee raak bij zijn debuut bij Dortmund!

02 februari 2018 21:42

Michy Batshuayi maakte deze winter de overstap van Chelsea naar Dortmund. De aanvaller wou absoluut aan spelen toekomen met het oog op het wereldkampioenschap voor de deur. In de uitmatch tegen FC Köln stond onze landgenoot meteen in de basis.

Hij bedankte voor het vertrouwen met twee doelpunten en een assist. Amper 35 minuten had 'Batsman' nodig om zijn eerste voor de Dortmund in het mandje te leggen. Na een voorzet van Jeremy Toljan, werkte de Rode Duivel staalhard af in de korte hoek. Köln-doelman Timo Horn had geen verhaal. Net voor rust deed Batshuayi de netten nog eens trillen, maar dat doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel.

2 goals, 1 assist

Uitstel van executie, want net na het uur trof de 24-jarige spits voor de tweede keer raak. Batshuayi bracht zo zijn team terug op voorsprong want Köln had via Zoller twee minuten voor zijn goal gelijkgemaakt. Desondanks kwam Köln in de 69ste minuut opnieuw langszij, deze keer tekende Meré voor het doelpunt. Het was uiteindelijk Schürlle die vijf minuten voor tijd de Borussen alsnog de drie punten schonk, op assist van de onvermijdelijke Michy Batshuayi. Van een droomdebuut gesproken...

Bundesliga \\ Borussia Dortmund \\ 1. FC Köln
 
 
 
Reacties.