Vanhaezebrouck niet blij met fans na vertrek Hanni: "Op verplaatsing 1 punt meer dan Brugge, thuis 13 minder"

02 februari 2018 14:33

Het is niet het seizoen van Anderlecht. Na de transferperiode lijken ze nog meer verzwakt door het vertrek van Sofiane Hanni. En die gaf toe dat de houding van - een deel - van de fans de reden was waarom hij weg wou. Hein Vanhaezebrouck deed al verschillende oproepen en doet dat nu nog eens...

Vanhaezebrouck was niet blij dat hij zijn meest efficiënte speler kwijtraakte. "Maar goed, het was nodig om nog iets te kunnen doen. En Sofiane wou zelf ook weg. Ik weet dat er veel kritiek op hem was, maar 't is lang geleden dat er op Anderlecht nog een speler rondliep met zulke statistieken. Qua infiltraties was hij de beste van België. En ik heb het al gezegd: de taak van de fans is om de spelers te steunen", aldus Vanhaezebrouck.

En dat zit diep bij de coach. De sfeer op Anderlecht is nooit echt uitgelaten, maar dit seizoen was het op bepaalde momenten vijandig. "Ik merk op dat we op verplaatsing één punt meer hebben dan Brugge en thuis 13 punten minder. Je kan niet om die sfeer in Brugge heen. De sfeer bij ons is niet goed. Het publiek moet de jongens op het veld steunen."

Spelers geen oorzaak van de moeilijkheden

En hij hoopt nu dat het niet nog erger wordt na de mislukte wintermercato. "De moeilijkheden waren er. Maar daar zitten de spelers voor niks tussen. Ik hoop dat ze ons weer gaan steunen, vooral voor de jongeren is dat belangrijk."

Manuel Gonzalez

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Anderlecht \\ Spartak Moskou
 
 
Reacties.