Kevin De Bruyne alwéér ontsnapt aan horrorblessure: "De scheids vond dat de speler mij niet voldoende raakte om hem rood te geven"

02 februari 2018 16:42

Kevin De Bruyne moest dit seizoen al enkele venijnige tikken incasseren en ook tegen West Bromwich Albion was het eergisteren weer prijs. De 26-jarige draaischijf van Manchester City ontsnapte echter aan de forse ingreep van James McClean, alwéér ontsnapt ook aan een horrorblessure...

'KDB' is trouwens niet de enige die geregeld hardhandig wordt aangepakt, ook zijn ploegmaats bij City krijgen het hard te verduren. Tot grote ergernis van Pep Guardiola. Al begin ook De Bruyne stilaan genoeg te krijgen van die iets te viriele ingrepen op zijn ledematen: "De scheidsrechter gaf aan dat hij mij niet genoeg raakte om een rode te kaart te trekken. Dat hij mij niet raakte, kwam natuurlijk omdat ik hem voelde komen en omhoog sprong", klonk het na afloop.

Enorme foutenlast

"Ik snap soms echter niet wat die spelers denken. Je kan toch ook gewoon aan iemand zijn shirtje trekken? Dat is veel doeltreffender en minder gevaarlijk dan zo'n tackle. Het begint mij soms wel te frustreren, ja. Onze tegenstanders maken een pak fouten op onze spelers. Als wij dan eens een overtreding begaan, krijgen we meteen geel onder onze neus geduwd. Ik hoop in ieder geval dat er geen blessures meer bijkomen, zeker vooraan zou het dan echt wel problematisch worden."

Het is niet dat Kevin De Bruyne een probleem heeft met tackles, maar: "Die mogen natuurlijk niet uitgevoerd worden met de bedoeling om een speler te blesseren. Is dat wel het geval dan maakt mij dat boos. In voetbal gaat het om schoonheid en fair play, niet om iemand van het veld schoppen," besluit onze Rode Duivel.

Glenn Bogaert

Premier League \\ Manchester City \\ West Bromwich
 
 
Reacties.