Johan Boskamp is duidelijk over het vertrek van Anderlecht-aanvoerder Hanni: "Dat vind ik slap gelul"

03 februari 2018 09:58

RSC Anderlecht beleefde een gekke transferperiode. De Brusselaars zagen aanvoerder Sofiane Hanni vertrekken, haalden Ryota Morioka in de plaats en haalden finaal Aleksandar Mitrovic níét binnen.

Na een moeizame eerste seizoenshelft had iedereen enkele gerichte versterkingen verwacht bij de landskampioen. In de laatste dagen van de wintermercato moest paars-wit uiteindelijk redden wat er te redden viel.

“We hebben al een paar keer aangehaald dat de huidige situatie Anderlecht-onwaardig is. Er zijn spelers vertrokken en in de plaats kwamen jongens, waarvan ik twijfel over de meerwaarde", analyseert Johan Boskamp de Brusselse transferperiode in Het Belang van Limburg. "Morioka deed het goed bij Waasland-Beveren, maar kan hij het ook bij Anderlecht? Daar moet hij het elke week laten zien. Een mindere match en de analisten - daar hoor ik zelf bij - beginnen te zeiken.

Mee kunnen omgaan

Zijn voorganger Hanni had het namelijk ook moeilijk om wekelijks de harten van de Anderlecht-fans te veroveren. "Het was duidelijk dat hij al langer weg wilde. Maar als dat vanwege het gefluit van de fans is, vind ik dat slap gelul. In het voetbal heb je nu eenmaal voor- en tegenstanders. Daar moet je mee om kunnen gaan."

"Anderlecht had bovendien geen geld om iets te doen in januari, terwijl ze 20 miljoen hadden kunnen krijgen voor Dendoncker. Da's toch een aardig bedrag voor een speler die weg wil en zijn niveau van vorig jaar niet haalt. Ik had hem laten gaan", besluit Boskamp.

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KV Mechelen \\ Spartak Moskou
 
 
Reacties.