Benitez niet opgezet met houding RSCA in transferfiasco Mitrovic: "Verrast dat Anderlecht terugkwam op zijn beslissing"

03 februari 2018 09:00

Het moest de transfer worden van de afgelopen wintermercato. De terugkeer van Aleksandar Mitrovic naar het Astridpark. De financiële toestand gekoppeld aan de overname van paars-wit stak echter stokken in de wielen. In de Engelse pers blikt coach Benitez verontwaardigd terug op de afgesprongen deal.

De transfer leek volledig in kannen en kruiken. Mitrovic was met de privéjet neergestreken op Neerpede en legde zijn medische tests af. Enkel een finale krabbel ontbrak nog. Teodorczyk gooide uiteindelijk roet in het eten door niet in te gaan op enkele concrete voorstellen. De balans activa-passiva moest kloppen en dus mocht er geen bijkomende aanvaller meer bijkomen. Exit Mitrovic, de Serviër vond met Fullham alsnog een nieuwe club.

Eerst aandringen, dan twijfelen

Newcastle-coach Rafa Benitez vond de gehele situatie ook maar bizar: “De situatie met Mitrovic was vreemd. Anderlecht zei eerst ja, daarna was het nee. Ik had twee of drie Spaanse clubs die Mitrovic graag hadden geleend en dan nog een team uit Frankrijk. Maar Anderlecht bleef maar aandringen. Je kan niet aandringen zoals zij deden en dan beginnen twijfelen.”

Speelminuten voor WK

Benitez is wel opgelucht dat zijn spits uiteindelijk toch nog een nieuwe club vond: "Mitrovic moet aan spelen toekomen met het oog op het WK. Maar we hebben goed gereageerd: hij wilde speeltijd en dat konden we niet garanderen met de komst van Slimani, maar we hebben hem toch nog aan een andere club kunnen helpen. Een probleem-Mitrovic is er niet, het is een goede jongen."

Clint Vens

Fulham \\ Nottingham Forest
 
 
Reacties.