Analist begrijpt beslissing Guardiola absoluut niet: "Het is een echte grap!"

04 februari 2018 11:45

Pep Guardiola moet afrekenen met een ware blessuregolf bij Manchester City. Daarom kon hij tegen Burnley slechts zes wisselspelers op zijn bank. Een beslissing die er bij analist Gary Neville absoluut niet in kon...

Neville begreep absoluut niet waarom Guardiola geen jeugdspeler meenam. "Ik vind het echt een grap, een absolute grap. Als je een jeugdtrainer bent bij Manchester City, moet je hem nu opbellen. Vergeet het tweede elftal, zelfs als ze vrijdag nog hebben gespeeld moet je iemand meenemen", zei Neville bij Sky Sports.

Laat een jonge gast ervaren hoe het is tijdens zo'n PL-match

"Neem zo’n jongen mee, laat hem meereizen met het team, laat hem de materiaalman helpen, zet hem op de bank en laat hem ervaren hoe het is tijdens een Premier League-wedstrijd."

"Als je een jeugdtrainer of de trainer van de beloften bent bij Manchester City, moet je nu denken: ik ben mijn tijd aan het verspillen. Vergeet hoeveel geld ze hebben uitgegeven, zes spelers op de bank is een vorm van protest."

Gingen ze toch niet gebruiken

Guardiola verdedigde zich echter in de Daily Mail. Silva, Mendy, Delph, Stones, Jesus, Sané en Foden zijn allemaal geblesseerd. "Ik had graag gezien dat ik achttien spelers had, maar ze zijn allemaal geblesseerd. Ik had wel één van het tweede team kunnen oproepen, maar zij speelden hun wedstrijd op vrijdag en zij zouden toch niet de voorkeur krijgen boven Yaya Touré of Oleksandr Zinchenko, dus we besloten ze niet te gebruiken."

Johan Walckiers

Premier League \\ Manchester City \\ Burnley
 
 
Reacties.