Hanni keert nog eens terug op vertrek: "Toen de speaker mijn naam afriep, wist ik het" en "Twee PL-clubs toonden ook interesse"

05 februari 2018 15:27

Sofiane Hanni is toch wat met een valse noot vertrokken bij Anderlecht. Hij werd nooit naar waarde geschat door een deel van het publiek. De Algerijn zocht en vond een oplossing, maar hij had evengoed naar de Premier League gekund.

Moskou leek niet de meest evidente keuze voor de warmbloedige Algerijn. "Het was een mogelijkheid die zich aanbood en ik heb ze genomen. Mijn match op Standard wou ik nog voluit geven, het was mijn afscheidsmatch. En ik denk dat ik het niet slecht gedaan heb."

Maar telkens voelde hij te weinig appreciatie. "Het was niet evident, die fluitconcerten. Sommige fans waren niet gelukkig met mij, dat is ontgoochelend. Zeker voor mijn familie, die niet meer wou komen. Maar dat is voetbal."

Swansea en Burnley

"Het bestuur zei me dat ik hun beste speler was, dat ze de titel mochten vergeten als ik vertrok. Ik heb moeten doorduwen, hen mijn visie laten begrijpen. Ik wist het toen mijn naam tegen Gent werd afgeroepen door de speaker en ik werd uitgefloten. Toen besefte ik dat het moeilijk ging worden."

Het werd dus Spartak Moskou, maar er waren nog andere aanbiedingen. "Op de laatste dag kwamen Swansea en Burnley nog op de proppen. Bij Swansea had ik geen zin om tegen de degradatie te spelen. Burnley was een andere zaak, maar ik had toen mijn woord al gegeven aan Spartak."

Manuel Gonzalez

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Anderlecht \\ Spartak Moskou
 
 
Reacties.