Niet enkel in 1A kritiek: "De scheidsrechters in 1B zijn een groot probleem"

06 februari 2018 11:51

Zondag versloeg Union SG Beerschot Wilrijk. Marc Grosjean was uiteraard heel tevreden over de prestatie, maar niet over die van de man in het zwart. Een steeds terugkerende vaststelling bij Union.

Er moest Grosjean iets van de lever. "De laatste twee matchen was het weer zover. Het buitenspel van Westerlo heeft ons twee punten gekost. De cadeaupenalty van Lierse drie punten. Er was de rode kaart die niet gegeven werd aan El Gabas en ook zondag moest er twee keer rood getrokken worden", begon hij zijn tirade.

"Hoe kan men dit verantwoorden? Ik begin me ongerust te maken over de arbitrage. Sinds het begin van het seizoen, wat men ook zegt, wordt Union systematisch benadeeld. Met de juiste beslissingen hadden we minimum zeven punten meer."

Ze herbekeken de match zelfs niet

En dus kregen de scheidsrechters de volle laag. "Ik heb aan de vierde ref - die dezelfde was als die tegen Lierse - gevraagd of hij zijn match herbekeken had. Of hij de penalty gezien had die hij hen gaf. "Nee", zei hij me. Dat vind ik een grove fout, want om progressie te maken, moet je jezelf kunnen analyseren."

"Er is een groot probleem met de arbitrage in 1B. We zijn met 24 profclubs en wij hebben recht op evenveel respect als de clubs uit 1A. We oefenen hetzelfde beroep uit. We worden betaald voor deze job, er moet meer verantwoordelijkheid zijn."

Johan Walckiers

2e klasse \\ Germinal Beerschot \\ Union SG
 
 
Reacties.