Amper supporters in Genk, maar bekerfinale is ander verhaal : "Die 20.000 tickets moeten allemaal de deur uit"

07 februari 2018 19:30

Racing Genk pakte het eerste ticket voor de bekerfinale dankzij een rake kopbal van Ibrahima Seck tegen KV Kortrijk (1-0). Dat werd uitbundig gevierd... Door nog geen halfleeg stadion.

Exact 7.612 supporters zaten dinsdagavond in de Luminus Arena, een stadion met een capaciteit van bijna 25.000 plaatsen. Trouwe fan Vincent Gerets van supportersclub The Racing Devils was wél aanwezig.

Niet verwacht

“Het was spannend natuurlijk. We verwachtten er nochtans niet teveel van, want de vorige twee jaar zijn we telkens gestrand in de halve finale. En aangezien onze thuisreputatie tegenwoordig zó slecht is, zagen we ze dat niet meer rechttrekken. Het was een grote opluchting," vertelt Gerets aan Voetbalkrant.

Dagje Brussel

De magere opkomst is, gezien de omstandigheden, begrijpelijk. "Tja, die slechte thuisreputatie trekt sowieso minder toeschouwers aan. De koude temperaturen hielpen zeker ook niet", zegt hij. "We merken als supportersclub ook dat er minder volk is. In het begin van het seizoen had iedereen nog goede hoop, maar nu krijgen onze bussen amper halfvol."

Maar de trip naar de Heizel moet wel een feest worden. "Dan moeten we normaal wel iedereen mee krijgen. Dat zullen ongeveer 20.000 tickets zijn, en we vermoeden dat die allemaal de deur uitgaan. Hopelijk krijgen we genoeg tickets zonder degenen die mee willen, ook zeker mee kunnen."

Club Brugge

Voor wie de Genkse fans donderdag met de vingers gekruist zitten? "Hopelijk treffen we Club Brugge. Als zij kampioen worden of tweede eindigen, zijn wij al zeker van Europees voetbal", redeneert Vincent Gerets.

Yannick Lambrecht

Beker van België \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ Standard \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.