De Condé steekt pluim op de hoed van Clement en ziet op specifiek vlak groot verschil met Albert Stuivenberg

07 februari 2018 09:59

Genk lijkt met Philippe Clement eindelijk de nodige stabiliteit gevonden te hebben. De van Waasland-Beveren overgekomen coach parkeert de Limburgers momenteel in de top-6 én loodste de in woelige wateren verkerende club ook naar de finale van de Croky Cup. Het bestuur kan alleen maar tevreden zijn.

Qua beleving lijkt er toch een en ander veranderd in de Luminus Arena: "Het is moeilijk om trainers met elkaar te vergelijken, Philippe Clement en Albert Stuivenberg hebben een totaal verschillende stijl. Philippe ademt voetbal en eenvoud uit, het is iemand die de mentaliteit van de streek kent en die ook overbrengt op de groep", stelt een opgetogen technisch directeur Dimitri de Condé bij 'Play Sports'.

Typerend

"Stuivenberg was meer iemand de matchen vanuit tactisch oogpunt benaderde, Clement vindt mentaliteit iets belangrijker. We hebben al een heel seizoen flink wat blessures en ik vind het knap dat Philippe tegen Kortrijk jongens als Dries Wouters en Bojan Nastic, die toch een tijdje uit beeld was verdwenen, de wei instuurt. Dat zijn jongens die de strijd aangaan en als die volgens hem beter zijn dan gunt hij die gewoon ook een basisplek. Dat typeert hem."

De 43-jarige Clement moet het doen met beperkte middelen, maar weet zijn bazen te bekoren: "Ik vind het sterk dat hij ons met deze kern, die niet al te breed is omdat er enkele belangrijke spelers out zijn, opnieuw in de top-6 parkeert en ik hoop dat we daar ook kunnen blijven staan."

Glenn Bogaert

Beker van België \\ KRC Genk \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.