Leander Dendoncker reageert op de mentale opdoffer na afgesprongen toptransfer: "Ik was fout, ik besef dat"

07 februari 2018 09:05

Vorig zomer versierde Youri Tielemans een transfer naar AS Monaco, terwijl Leander Dendoncker niet wegraakte uit Monaco. Ook deze winter stond de Rode Duivel in de spotlights, maar volgde er geen vertrek.

Na de landstitel met Anderlecht had de 22-jarige Dendoncker voor zichzelf uitgemaakt dat hij een stap hogerop wou. Maar paars-wit wilde niet twee sleutelfiguren laten gaan.

"Ik merkte dat na het vertrek van Youri ze niet het héle middenveld van de hand wilden doen", komt Dendoncker in Het Laatste Nieuws terug op de transferperiode van afgelopen zomer. Maar de trainingen waren intussen hervat, de competitie..., en 31 augustus (deadline van de transfermarkt, red.) kwam steeds dichterbij."

Voortdurend met transfer bezig

"Ik was elke dag aan de telefoon met mijn makelaar. Ik kreeg te horen: 'Heb geduld, het komt wel rond, misschien helemaal op het eind.' Ik was voortdurend met die transfer bezig, in plaats van mij louter en alleen te focussen op de trainingen. Ik was fout, ik besef dat. Maar 't was de eerste keer dat ik in zo'n situatie kwam, ik wist gewoon niet hoe ik ermee moest omgaan."

Anders aangepakt in de winter

Ook in de winter was er nadrukkelijke interesse in Dendoncker, onder meer van Premier League-club West Ham United. Niet Dendoncker, maar wel Sofiane Hanni vertrok.

"Dit keer heb ik het anders aangepakt", aldus de Belgische international. "Ik hing niet de hele tijd aan de telefoon, en zeker na het vertrek van Hanni had ik mij er bij neergelegd dat ze mij weer niet zouden laten vertrekken. Als deals nog op 31 januari 's avonds moeten geregeld worden, is de kans klein dat er een doorbraak komt... - dat bleek ook, toen ze mij naar Neerpede riepen. West Ham leek mij nochtans een mooie club om de volgende stap te zetten in mijn carrière."

Manuel Gonzalez

Jupiler Pro League \\ Ligue 1 \\ Europa League \\ Anderlecht \\ Monaco \\ Spartak Moskou
 
 
Reacties.