Knokke kan promoveren naar 1B, maar vraagt geen licentie aan: "De Pro League maakt het zodanig moeilijk dat we niet kúnnen promoveren"

08 februari 2018 10:40

Knokke FC staat knap derde met 38 punten en maakt een goeie kans op promotie naar Eerste Klasse B. Toch vraagt de club geen licentie aan, tot ergernis van voorzitter Vincent Van Honsebrouck.

"We zijn niet over één nacht ijs gegaan en hebben uiteindelijk een gezonde en verstandige beslissing genomen, in het belang van de club", vertelde de voorzitter op Sporza. De strenge eisen van de Pro League maken het volgens hem quasi onmogelijk voor kleinere clubs om te stijgen.

De club moet de stadioncapaciteit aanzienlijk verhogen vóór de promotie binnen is, de veiligheidsmaatregelen worden veel strenger, de spelerslonen worden dramatisch verhoogd,... "Mooie reclame, echt... De Pro League maakt het voor clubs als Knokke zodanig moeilijk dat we niet kúnnen promoveren."

De wet van de sterkste

"Je ziet dat die profclubs in 1B bijna allemaal in handen zijn van buitenlandse investeerders, met derderangsspelers uit het buitenland. Zo duw je je eigen jeugd en je eigen mensen achteruit", legt hij uit. "Het steekt dat we sportief niet zouden kunnen promoveren. Het is de wet van de sterkste met een Pro League die zichzelf beschermt en ons als amateurs, zoals ze ons zo graag noemen, ook effectief zo behandelt", aldus voorzitter Van Honsebrouck.

Yannick Lambrecht

Knokke
 
 
Reacties.