Degryse: "Vormer heeft zijn team losgemaakt van Simons"

08 februari 2018 10:19

Ruud Vormer is een atypische Gouden Schoen, maar daarom is die erkenning niet minder verdiend. Dat vindt ook Marc Degryse. Hij heeft bewondering voor de Nederlander.

"Ik vind Ruud Vormer een verdiende winnaar, omdat hij van een dienende speler een bepalende speler is geworden", aldus de analist in Het Laatste Nieuws.

Vormer heeft de stats van een bepalende speler -Marc Degryse

"Gilles De Bilde noemde hem 'geen wow-speler'. Een dienende speler is geen 'wow-speler', maar als je daar boven kan gaan en in die rol bepalend kan worden, heb je het fantastisch gedaan. Een dienende speler heeft niet de stats van Vormer. 9 goals en 14 assists dit seizoen al, dat zijn de stats van een bepalende speler."

"Hij heeft zijn team losgemaakt van Timmy Simons en het op mentaal gebied verder gebracht. Met de drive die hij uitstraalt, heeft Vormer de ploeg meegenomen in de laatste maanden van 2017 en is Club een machine geworden. In de eerste helft van het jaar waren Club en hijzelf niet opvallend, in de play-offs waren ze niet goed. Maar in de tweede ronde heeft Vormer geëxcelleerd met uitzonderlijke prestaties."

Het gaat hierna altijd tegenvallen -Marc Degryse

Uitzonderlijk is het sleutelwoord. "De stats die Vormer nu heeft, gaat hij maar één keer in zijn carrière meemaken. In zijn rol kan hij die maar realiseren door zijn beste seizoen ooit te spelen. Dit is niet meer te evenaren. Dat maakt het voor hem alleen maar moeilijker ná dit seizoen, omdat zijn stats altijd vergeleken gaan worden met nu. En dat gaat altijd tegenvallen."

Sander De Graeve

Beker van België \\ Club Brugge
 
 
Reacties.