Bayern München brengt de topper tegen Schalke 04 (nipt) tot een goed einde

10 februari 2018 20:30

Bayern München heeft op de 22e speeldag in de Bundesliga zijn 18e competitiezege van het seizoen geboekt. De bezoekers van Schalke 04 deden vooral in de eerste helft goed mee, maar konden een nederlaag niet verhinderen.

De 'Rekordmeister' kwam in de eigen Allianz Arena al snel op voorsprong. Robert Lewandowski kon van dichtbij al snel de score openen. Schalke panikeerde niet en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook halverwege de eerste helft.

Müller met de 2-1

Goretzka zag de vrijstaande Di Santo staan en die twijfelde niet, 1-1. Tien minuten voor de pauze zorgde Arjen Robben voor het voorbereidende werk, Müller zette de thuisploeg voor de tweede keer op voorsprong. Het was ook de ruststand in München.

Na de koffiepauze konden beide ploegen niet meer scoren. Het bleef 2-1 en zo loopt Bayern in de stand opnieuw uit naar een voorsprong van 18 punten op eerste achtervolger RB Leipzig.