Francky Dury legt uit waarom Zulte Waregem geen play-off 1 speelt, Bossut waarschuwt: "Dan moeten ze thuisblijven"


Foto: © photonews 12 februari 2018 16:25

Zulte Waregem kon ook op bezoek bij Racing Genk geen punten pakken. En zo is play-off 1 nu helemaal onbereikbaar geworden voor Essevee. Francky Dury legt uit hoe dat komt, Sammy Bossut komt met een waarschuwing voor het seizoenseinde.

"De efficiëntie ontbrak opnieuw, want het verschil is niet groot tussen ploegen die er net naast gaan grijpen en die zesde gaan worden. We hebben kansen gehad om iets te rapen in Genk, maar slikken dan zelf nog de 3-1. Dat is typisch ons seizoen."

Toch gaat Zulte Waregem de komende weken nog voluit gaan: "Dat doen we altijd en dat zullen we ook blijven doen. Enkel zo kunnen we misschien met een goed gevoel in play-off 2 starten", beseft de oefenmeester van Zulte Waregem.

Ga niet in een schietkraam gaan staan

Sammy Bossut wil het beste maken van het seizoenseinde. "In de reguliere competitie hebben we niet veel meer om voor te spelen, want het wordt moeilijk voor play-off 1. Maar: we zijn profvoetballers", is de goalie van Essevee duidelijk. "Ik kan dus niet accepteren dat er mensen zouden verzwakken of zonder ambitie naar play-off 2 gaan, want dan moeten ze gewoon thuisblijven."

"We moeten er met ambitie naartoe gaan en die eerste plaats proberen bemachtigen, je weet nooit wat er nog in zit en een mooi seizoen is altijd mogelijk. Het is niet de bedoeling dat ik in een schietkraam ga gaan staan. Nu nog vier keer volle bak en dan klaarzetten voor play-off 2. We spelen nog altijd voor onze boterham, de eer en de supporters die voor ons komen supporteren."

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem
 
 
 
Reacties.