Jan Mulder zingt lofzang over Beerschot - "Grootmacht, onmisbaar in dit land" - en droomt van stadsderby


Foto: © photonews 12 februari 2018 11:13

Jan Mulder hanteert graag de pen. En schuwt daarbij ook de harde woorden al eens niet. Maar deze week werd hij erg lyrisch. Met dank aan een Saudische prins bij Beerschot-Wilrijk.

"Als speler van Anderlecht werd ik in de jaren '60 met de rauwheid van de supporters van Beerschot geconfronteerd", aldus Jan Mulder in Het Laatste Nieuws. "Mijn hart bloeide op toen ze 'Voilen Ollander' naar me riepen."

Grootmacht

"Toen het slechter ging en de club in de lagere regionen terechtkwam, bleven de fans met tienduizend naar het stadion komen. Antwerp zit al op het hoogste niveau opnieuw. Nu Beerschot-Wilrijk nog, dan is de spectaculaire stadsderby terug en het Belgisch voetbal gezegend met grootmacht Beerschot", schuwt hij de lof niet.

"Beerschot is onmisbaar in dit land, vandaar dat het goed is dat er wordt in geïnvesteerd. Maar die papieren zakdoekjes en dat jeugdwelzijn van de prins, strookt dat wel met een rat? Wordt het niet een beetje te poëtisch", klonk het. "Bin Moss'ad was uit op traditie. Beerschot. Dat voelt goed."

Jupiler Pro League \\ 1e klasse B \\ Antwerp \\ KFCO Beerschot-Wilrijk
 
 
 
Reacties.