🎥 De Bruyne en Kompany zijn nu al klaar met hun Zwitserse prooi, Tottenham zorgt voor fenomenale comeback tegen Juventus

13 februari 2018 22:50

Man City heeft zijn ticket voor de kwartfinales van de Champions League nu al beet. De leider in de Premier League droogde z'n weerloze prooi Basel af met maar liefst 0-4. De terugmatch in het Etihad Stadium is een formaliteit. En ook Tottenham mag dromen van de laatste acht na een 2-2 tegen 'Juve'.

Een demonstratie van jewelste werd het in Zwitserland. 'The Citizens' domineerden vanaf de eerste minuut en in minder dan een uur lag het in eigen huis nochtans gevaarlijke Basel al helemaal knock-out. We waren nog niet halfweg in de eerste helft of het stond al 0-3 via Gündogan, Bernardo Silva en de onvermijdelijke killer Sergio Agüero.En uiteraard tekende Kevin De Bruyne voor een assist, zijn hoekschop leverde de belangrijke én fraaie 0-1 op. Vroeg in de tweede helft zette uitblinker İlkay Gündoğan de kers op de spreekwoordelijke taart met de 0-4. Klus geklaard, de kwalificatie is nu al binnen. 'KDB' mocht al na ruim een uur gaan rusten, Vincent Kompany speelde probleemloos 90 minuten. Oef!

2-0 in geen tijd

Geslaagd avondje trouwens voor de Engelse teams want ook Tottenham vergaarde een uitstekende uitgangspositie met het oog op de terugmatch. 'The Spurs' mét Dembélé en Vertonghen in de basis keken na nauwelijks tien minuten nochtans al tegen een 2-0 achterstand aan. Twee keer sloeg de ijskoude goaltjesdief Gonzalo Higuaín ongenadig hard toe, de Londenaars stonden duidelijk nog te maffen.Gelukkig is er altijd nog Harry Kane. De Engelse sluipschutter tekende 10 minuten voor de koffie voor de o zo belangrijke aansluitingstreffer. Vlak voor het rustsignaal liet de Argentijn Higuaín wel een hattrick liggen: zijn tweede penalty van de avond na een domme ingreep van Serge Aurier strandde pal op de lat. Opluchting bij Lloris.

Een dure misser want twintig minuten voor tijd sprak Christian Eriksen zijn fluwelen traptechniek aan. De Deen vloerde 'Gigi' Buffon met een lage vrije trap. Het 40-jarige monument van 'Juve' tegenvoets gepakt. 2-2, op naar het magische Wembley!

Champions League \\ Manchester City \\ FC Basel
 
 
 
Reacties.