Dendoncker geen centrale verdediger? "Topverdediger als hij er zelf van overtuigd is" en "Ik maak er de nieuwe Beckenbauer van"


Foto: © photonews 13 februari 2018 08:40

Iedereen heeft wel een mening over Leander Dendoncker. Philippe Albert ziet in hem bijvoorbeeld absoluut geen centrale verdediger. Glen De Boeck en Jan Mulder hebben een andere mening: zij zien in hem een potentiële topverdediger.

Glen De Boeck, zelf ooit centrale verdediger bij Anderlecht, stak in Extra Time zijn lof niet onder stoelen of banken. "Ik vind hem een geweldig goeie voetballer: intelligent, met vista. Ik zie een enorm goeie centrale verdediger in hem, maar daar moet hij zelf ook wel van overtuigd zijn. Veel hangt af of hij in zijn hoofd geen centrale middenvelder wil zijn", meent hij.

"Dendoncker heeft alles om de nieuwe Kompany te zijn. Misschien heeft hij iets minder snelheid. Maar ik was zelf ook niet snel en ik heb toch 12 jaar centraal in de defensie gespeeld bij Anderlecht."

Jan Mulder moest er wel nog een schepje aan toevoegen nadat hij het er over had met Jef Jurion. "Ik sprak er onlangs over met Jef en hij zei exact hetzelfde als jij: "Ik maak er een nieuwe Beckenbauer van.""

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.