Louwagie moet plan met AA Gent opgeven: "Door de druk van de supporters, sponsors en pers is dat praktisch onmogelijk te realiseren"


Foto: © photonews 13 februari 2018 17:03

AA Gent is onder Yves Vanderhaeghe weer helemaal gelanceerd. De Buffalo's hijgen in de nek van Anderlecht, waar ex-kampioenenmaker Hein Vanhaezebrouck nu aan de slag is.

De Buffalo's begonnen nog met Vanhaezebrouck aan het seizoen, maar na enkele maanden was de chemie weg. "Onze intentie was om op langere termijn te kunnen werken met een coach, zoals Arsène Wenger nog altijd bij Arsenal, of Guy Roux destijds bij Auxerre", vertelt manager Michel Louwagie in Sport/Voetbalmagazine. "Na dit jaar denk ik dat we dat plan moeten opgeven."

Het Gentse bestuur beseft dat langetermijndenken bijna geen optie is. "Het is iets waar vooral topclubs van dromen, maar door de druk van de supporters, sponsors en pers is dat praktisch onmogelijk te realiseren", aldus Louwagie.

Ambities

"Men wil niet meer dat AA Gent achtste of negende eindigt. Deze club moet altijd top drie of vier zijn. Zulte Waregem kan zich dat nog wel eens veroorloven, hé. Hetgeen met Hein gebeurde qua mislukte competitiestart, dat maakte ik op 28 jaar nooit mee. Alle sportieve tegenslagen die je maar kon opnoemen, kwamen op ons af. Het was een moeilijke situatie."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KAA Gent
 
 
 
Reacties.