"Ik kan me niet voorstellen dat er andere boegbeelden van Anderlecht zo door het slijk zijn gehaald"

15 februari 2018 08:53

't Is kommer en kwel bij Anderlecht. "En volgens mij is de bodem nog niet bereikt", ziet analist Marc Degryse het somber in. De affaire rond Olivier Deschacht is een bijzonder pijnlijke...

Twee dagen voor zijn 37ste verjaardag werd Deschacht naar de B-kern gestuurd door Hein Vanhaezebrouck. "Eigenlijk is het pijnlijk als je het laatste anderhalf jaar van Deschacht bekijkt. Een lijdensweg is het. Eerst door Weiler uitgespeeld op een positie waar zijn gebreken nog meer aan het licht kwamen, nadien uit de kern gezet, nu opnieuw door Vanhaezebrouck en tussendoor ook nog eens die commotie rond zijn gokaffaire."

"Hij mag dan vorig seizoen nóg een titel gewonnen hebben, al die verhalen passen niet bij iemand met zo'n status en palmares. Ik kan me niet voorstellen dat er andere boegbeelden van Anderlecht zo door het slijk zijn gehaald. Dit is geen afscheid in schoonheid voor Deschacht, wel bitter en zuur."

Goedmakertje

Want een afscheid is het volgens de meesten. "Je wil dit niet meemaken als voetballer, zó aan de kant geschoven worden. Dit is een donkere vlek op zijn carrière. Anderlecht zal wel nog een 'goedmakertje' plannen - hem letterlijk en figuurlijk een bloemetje geven voor zijn carrière -, maar dat gaat niets veranderen aan zijn laatste twee seizoenen."

"Deschacht is vroeger al vaak afgeschreven geweest, toen Anderlecht weer maar eens een nieuwe linksachter had aangetrokken. Maar nu gaat het niet langer over sportieve zaken, hé. Vandaar: dit is het einde."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.