Teddy Chevalier doet het fantastisch, maar hoe zit het eigenlijk met zijn gewezen spitsbroeder die ook furore maakte bij Kortrijk?

15 februari 2018 10:44

Geen spits die tegenwoordig meer in de kijker loop in onze Jupiler Pro League dan Teddy Chevalier. Het 30-jarige 'enfant terrible' - een etiket dat hij zelf maar niks vindt - stond al 14 keer aan het kanon, maar hoe zit het eigenlijk met zijn gewezen spitsbroeder bij Kortrijk, Ivan Santini?

De Kroatische targetspits vormde van 2013 tot 2015 een waar koningskoppel met de prettig gestoorde Chevalier. Het duo was dé schrik van de Belgische competitie en deed de fans in het Guldensporenstadion kirren van de pret. In het seizoen 2013/2014 was Santini goed voor 15 competitietreffers, een jaar later evenaarde hij dat aantal. Chevalier legde er 12 in het mandje, van een dodelijke tandem gesproken.

Bekerheld en Frans avontuur

Ivan Santini verkaste in de zomer van 2015 naar Standard, maar op Sclessin kon hij de hoge verwachtingen nooit helemaal inlossen. Wél maakte hij het winnende doelpunt in de bekerfinale tegen Club Brugge, uiteindelijk zou hij ook in de Supercup tegen de uittredende kampioen raak treffen. Vervolgens versierde de beresterke goalgetter een transfer naar de Ligue 1, het Franse SM Caen haalde hem binnen.

Mooie statistieken

Hoe vergaat het de sympathieke Kroaat daar eigenlijk? Wel, verre van slecht. In 24 matchen trof hij al 8 keer raak en hij leverde 1 assist af. Eind 2017 scoorde hij zelfs nog tegen de sterren van PSG. Zijn Normandische ploeg verloor wel met 3-1. Ivan Santini is een vaste waarde bij de nummer elf in de Ligue 1. Opvallend is ook dat hij met zijn 8 doelpunten op amper 18 gemaakte stuks een groot aandeel heeft in de doelpuntenproductie van zijn team. Noem hem dus gerust redelijk onmisbaar ...

Jupiler Pro League \\ Ligue 1 \\ KV Kortrijk \\ Caen
 
 
 
Reacties.