Waarom werpt toptransfer zich eigenlijk niet op als leider bij paars-wit? "Hij kan dat gewoon niet, als het team niet draait, zal hij niet opstaan"

17 februari 2018 13:17

Gezocht: iemand in de kleedkamer van Anderlecht die de boel op sleeptouw kan nemen. Eigenlijk zou Sven Kums, dé zomertransfer in de Jupiler Pro League, dat moeten kunnen, of toch niet? Guido Brepoels, ex-trainer van STVV, stelt dat de stijlvolle strateeg daar niet de man voor is.

"Anderlecht mist een leider op en naast het veld, maar Kums kan geen leider worden. Hij is van nature uit geen dominante leidersfiguur. Ik heb met hem een paar gesprekken gehad en hij is een goeie, zelfs een fantastische, voetballer als het team goed draait, maar als het team niet draait dan zal hij niet snel opstaan. Ik ben ervan overtuigd: als er in een kleedkamer geen leider is dan is het een puinhoop", aldus Brepoel in de studio van 'Play Sports'.

Onbegrijpelijke beslissing

Heeft paars-wit er dan wel goed aan gedaan om Sofiane Hanni, toch iemand met impact op het veld én de kapitein, te laten vertrekken? Eddy Snelders heeft geen begrip voor die beslissing: "Het is onbegrijpelijk dat de club op de roep van het volk is ingegaan. Hij was de meest efficiënte speler bij Anderlecht. Ok, hij had misschien zijn mindere momenten en maakte niet altijd zijn truitje nat, maar je moet toch rekening houden met zijn doeltreffendheid. Hij was de meest bepalende speler. Ze hadden problemen en toch hebben ze hem laten gaan."

Glenn Bogaert

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ STVV
 
 
Reacties.