Thaise nummer één krijgt zijn kans onder de lat bij OHL: "En nu hard blijven werken"

18 februari 2018 16:38

Bij Oud-Heverlee Leuven waren er door blessures en schorsingen heel wat wijzigingen in het elftal voor de match tegen Beerschot Wilrijk (1-1), maar de grootste verrassing stond tussen de palen. De Thaise doelman Kawin Thamsatchanan kreeg de voorkeur op Nick Gillekens.

Thamsatchanan kwam in de winter over van Thailand en kreeg zaterdagavond zijn eerste speelminuten in het eerste elftal bij OHL. "Het was heel leuk om mijn kans te krijgen", vertelde Thamsatchanan na afloop. "Ik wist niet wanneer ik mijn kans zou krijgen, maar vrijdag kreeg ik het te horen tijdens de bespreking."

Nummer één

"Elke speler heeft kansen nodig en wil elke match spelen. Maar het hangt natuurlijk van veel dingen af. Ik heb hier al heel veel geleerd en mezelf aangepast aan de manier van spelen in België. Dit smaakt naar meer. Of ik de nummer één kan blijven? Ik probeer gewoon hard te werken en elke training beter te doen. Hopelijk krijg ik dan nog eens mijn kans."

"Ik kom van Bangkok, dat is toch wel iets groter" - Kawin Thamsatchanan

De nummer één van de Thaise nationale ploeg is nu al enkele weken in Leuven. "Leuven is een leuke stad. Ik ken de stad al wat beter en de aanpassing verloopt ook steeds beter. Ik kom van Bangkok, dat is toch wel iets groter", lacht de doelman. "Ik woon op een appartement in het centrum. Het is hier leuk wonen. Bovendien is het makkelijk om winkels en eten te vinden."

Thamsatchanan was alleszins niet onder de indruk van de omstandigheden aan den Dreef. "In Thailand kwamen er vaak 10.000 fans kijken. Het niveau is wel helemaal anders. In mijn thuisland wordt er meer over de grond gevoetbald, terwijl het er hier meer fysiek aan toegaat", besluit het sluitstuk.

Bart Ver Elst

2e klasse \\ OH Leuven \\ Beerschot
 
 
Reacties.