Hanni had een voorkeurscoach bij Anderlecht: "Heb het meer voor Weiler dan Vanhaezebrouck"

21 februari 2018 14:54

Sofiane Hanni moet donderdagavond met Spartak Moskou op bezoek bij Athletic Bilbao een 1-3 thuisnederlaag zien op te halen. Ook bij Anderlecht maakte hij een succesvolle Europese campagne mee. Één van de redenen waarom hij het beter kon vinden met Weiler dan met Vanhaezebrouck.

"Onze relatie was strikt professioneel, maar we hadden wel veel respect voor elkaar. We hebben niet genoeg tijd gehad om affiniteiten te creëren. Soms riep hij wel een paar kaders bijeen om te praten en om ideeën uit te wisselen, maar met Weiler was de verstandhouding hartelijker", aldus Hanni in Sport/Voetbalmagazine.

Ik was de rechterhand van Weiler -Sofiane Hanni

"Gevoelsmatig neigde ik meer naar Weiler dan naar Vanhaezebrouck. Weiler en ik zijn op hetzelfde moment aangekomen bij Anderlecht en we hebben samen aan iets gebouwd. Niet vergeten dat hij mij de aanvoerdersband gaf. Ik was echt zijn rechterhand."

"Voor een match vroeg hij mij om raad, wilde hij mijn mening hebben over bepaalde zaken en hij was nieuwsgierig naar wat er leefde binnen het team. Kortom: er was veel wisselwerking tussen ons. Hij heeft mij zelfs een paar keer gebeld na de werkuren. Met Weiler heb ik een werk- en vriendschapsrelatie gehad. Een samenwerking van vijftien maanden, met een landstitel en een mooi parcours in de Europa League, veeg je niet zomaar van tafel."

Manuel Gonzalez

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Anderlecht \\ Spartak Moskou
 
 
Reacties.