Hanni: "Ik mocht van het bestuur niet met de fans praten: 'die honderd debielen die fluiten, kennen niets van voetbal'"

21 februari 2018 12:02

Sofiane Hanni had een enorme haat-liefde-verhouding met de supporters van Anderlecht. Nu hij weg is, beseffen de meesten dat hij node gemist wordt bij paars-wit. Hanni kwam daar nu ook zelf op terug.

"Ik heb een paar keer aan het bestuur gevraagd om samen te zitten met de supporters. Ze vonden het geen goed idee", aldus Hanni in een openhartig gesprek met Sport/Voetbalmagazine. "Ze zeiden: ‘Luister, Sofiane. Die honderd debielen die fluiten kennen niets van voetbal. En het zijn dezelfde mensen die jou op straat om een selfie zullen vragen. Het is tijdverlies, met hen praten zal niets oplossen.’"

Het zorgde ervoor dat Hanni twijfelde over zijn toekomst bij Anderlecht. "Vaak dacht ik: als ze mij niet willen, dan trap ik het af." Ook Hein Vanhaezebrouck haalde het verkeerde effect van de fans al aan. "De supporters zouden ons vanaf de eerste minuut moeten steunen. In plaats daarvan beginnen ze bij de rust te fluiten als het resultaat tegenzit."

Club pakt minstens vijftien punten dankzij zijn publiek -Sofiane Hanni

"Mochten we die negatieve supporters niet hebben… Waarom denk je dat Club Brugge zoveel punten pakt in zijn stadion? De supporters zetten collectief zodanig veel druk op de tegenstander dat zes van de elf spelers met de daver op het lijf aan een match beginnen. Club pakt minstens vijftien punten dankzij zijn publiek."

Intussen zijn veel supporters al bijgedraaid, te laat. "Je wordt pas erkend als je er niet meer bent… Mijn transfer naar Spartak Moskou heeft alvast veel in gang gezet: de dankberichten blijven maar toestromen. Ik was er mij niet van bewust dat ik zo graag gezien was door de fans. Ik dacht dat zeventig procent voor mij was en dertig procent tegen mij. Eigenlijk is de verhouding 90/10."

Mooi afscheid

"Ik zou dus graag op een gepaste manier afscheid nemen van die supporters. In het Vanden Stockstadion, face to face. Ik heb geen schrik voor misplaatste reacties van het publiek. Het kan vulgair klinken, maar ik zal tot het laatste moment tonen dat ik ballen aan mijn lijf heb."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Anderlecht \\ Spartak Moskou
 
 
Reacties.