Dries Mertens vliegt - zoals verwacht - uit de Europa League, maar doet Leipzig nog tot slotseconde zweten

22 februari 2018 21:20

Napoli had vanavond een half mirakel nodig om nog door te stoten in de Europa League, maar in voetbal kan alles. Of toch bijna alles want Dries Mertens en co slaagden er nét niet in om alsnog een precaire 1-3 uit de heenmatch om te buigen in kwalificatie voor de achtste finales.

RB Leipzig stond al met anderhalf been in de volgende ronde na die uitgedeelde uppercut in Italië. De nummer vijf in de Bundesliga moest afgelopen maandag nog aan de bak tegen Eintracht Frankfurt en die match - die uitdraaide op een zure 2-1 nederlaag - zat duidelijk nog in de benen.

De Napolitanen, dit keer met Dries Mertens die vorige week nog geschorst was, roken bloed, maar pas na het halfuur vonden ze het doelpuntje van de hoop: de Pool Zielinski trof raak in de rebound. Het moet wel gezegd dat Lorenzo Tonelli al vroeg de antiheld had kunnen worden bij de leider in de Serie A, die kopte bijna pardoes in eigen doel.


Bibberen in blessuretijd

Spannend leek het eigenlijk niet meer te worden, tot enkele minuten voor tijd: invaller Callejón bediende de kleine Insigne en het stond zowaar 0-2. Zou het dan toch nog gaan gebeuren? Ref Anthony Taylor maakte het zelf nog even extra spannend want zelfs toen de vier minuten blessuretijd al verstreken waren, gaf hij werkelijk geen krimp. Een ultieme lange bal leverde bijna nog een dot van een kans op voor Mertens en co, maar Leipzig overleefde. Napoli heeft het thuis verspeeld.

Europa League \\ Napoli \\ RB Leipzig
 
 
 
Reacties.