? Meer details over rellen voor Eupen-Lokeren: 40 relschoppers, waaronder ook Nederlandse 'hulp'

26 februari 2018 16:02

Nog voor de match tussen Eupen en Lokeren (3-2) gingen supporters van meerdere ploegen elkaar te lijf in het stadspark. De schrikwekkende beelden gaan goed rond op sociale media en nu komt er beetje bij beetje meer context.

Kort voor 17u braken de eerste rellen uit in het stadspark van Eupen, daar waren ook de beelden genomen. Later kwam het nogmaals tot onrust in de Gospertstraße en op de Werthplatz. Het lokale GrenzEcho meldt dat er in totaal 40 gewelddadige 'supporters' betrokken waren en maar liefst 100 mensen van de ordediensten.

Eric Hellebrandt, woordvoerder van de lokale politie, doet zijn verhaal. "We hadden zoveel mensen nodig om de supportersgroepen uit elkaar te trekken. Op de videobeelden is ook te zien dat er gewonden zijn gevallen, dat kan niet anders, maar voorlopig zijn er nog geen aanklachten binnengekomen", zegt hij. "Het is niet de eerste keer dat er voorvallen zijn, maar dit is echt uitzonderlijk."

Daders?

De Eupense politie gaat eerst de beelden analyseren in overleg met de collega's in Lokeren, alvorens verdere stappen te ondernemen. Het is wel al duidelijk dat bij de bezoekers ook supporters van zusterclub NAC Breda liepen. 

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren \\ Eupen
 
 
Reacties.