Hoe Coucke de verguisde band met de fans kan herstellen? Volg Vanoppen: "Club in de afgrond en met iedereen ruzie, maar fans bleven erachter staan"

28 februari 2018 06:30

De kleurrijke Marc Coucke als voorzitter van het conservatieve Anderlecht, wat zal dat geven? De komende maanden zullen we het zien en sportpsycholoog Filip Boen heeft in ieder geval al raad klaar om de verguisde band met de supporters te herstellen.

"Een nieuwe eigenaar kan voor een nieuwe wind zorgen. En al zeker bij een club als Anderlecht, waar de fans worstelen met hun eigen club", zegt Boen in Het Nieuwsblad.

Als de resultaten goed zijn, zal niemand problemen hebben met wat carnaval

Hij legt de band tussen voorzitter en fans uit aan de hand van een voorbeeld. "Ik ben fan van Beerschot en zag in 2010 hoe Patrick Vanoppen de club overnam van Jos Verhaegen. Voor de buitenwereld is hij verantwoordelijk voor de vernietiging van de club. Maar toch bleven veel fans (te) lang achter hem staan."

"Vanoppen schaarde de fans achter zich door zijn persoonlijke aanpak", legt hij uit. "Hij veranderde de naam van Germinal Beerschot naar Beerschot AC, wijzigde de clubkleuren van paars-geel-rood naar paars-wit en ging in een berenpak naar het stadhuis. Ondertussen stuurde hij de club naar de afgrond en had hij ruzie met zowat iedereen buiten de club, maar de fans bleven achter hem staan", zegt Boen.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Anderlecht \\ Germinal Beerschot \\ Beerschot \\ Beerschot AC
 
 
Reacties.