Trebel: "Het grootste probleem van Anderlecht is zijn afwezigheid, hij is de beste van België"

03 maart 2018 09:06

RSC Anderlecht heeft met nog 2 speeldagen te gaan 11 punten minder dan titelconcurrent Club Brugge. De Brusselaars kenden een moeizame start van 2018. Pas zondag tegen Moeskroen volgde de eerste driepunter van het nieuwe jaar.

De keuzemogelijkheden van Hein Vanhaezebrouck zijn beperkt. Dat komt door het fiasco tijdens de wintermercato, maar ook door de blessurelast. Leander Dendoncker depanneert al een tijdje achterin door het uitvallen van Kara Mbodj.

"Iedereen in de vestiaire weet wat het grootste probleem van Anderlecht is: het ontbreken van Kara", haalt Adrien Trebel aan in Het Laatste Nieuws. "Dat zié je toch? Hij is de beste verdediger van België - agressief in de duels, proper in het uitverdedigen, positioneel sterk, en Kara is een leider."

'Links, Adri', 'rechts, Adri'

"Op het einde van een match heb ik altijd de stem van Kara in mijn hoofd - 'links, Adri', 'rechts, Adri', 'doe dit', 'doe dat'... Laat ons een heel seizoen met Kara spelen, en met Leander op het middenveld, en we staan niet waar we nu staan", is de Fransman van mening. "Hetzelfde voor Najar - Andy kan een tegenstander uitschakelen met zijn acties. Ook Andy missen we enorm."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.