Eric Gerets zou twee Rode Duivels zeker meenemen naar het WK: "Ik vind dit het risico waard"

06 maart 2018 16:31

Het WK in Rusland komt dichterbij en dus houdt bondscoach Roberto Martinez elke dag zijn hart wat meer vast. De bondscoach van de Rode Duivels hoopt natuurlijk dat de alle internationals gespaard blijven van blessures.

Achterin is de spoeling dun. Bovendien zijn enkele sterkhouders van de defensie blessuregevoelig. Toch zou Eric Gerets ervoor opteren om zowel Thomas Vermaelen als Vincent Kompany te selecteren.

"Kompany is toch weer fit op dit moment. Ik hoop dat het zo blijft tot het einde van de competitie, want dan is er ook geen probleem naar het WK toe", geeft De Leeuw aan in Het Laatste Nieuws. "Thomas Vermaelen is een beetje idem dito. Hij komt net terug uit blessure, maar heeft intussen ook weer gespeeld. Als je Kompany en Vermaelen ter beschikking hebt, moet je ze wat mij betreft allebei meenemen naar het WK."

Geen back-ups

Te meer omdat Martinez weinig alternatieven achter de hand heeft. "In een paar oefeninterlands hebben we die alternatieven aan het werk gezien en dat was niet altijd een succes", aldus Gerets. "Het kan natuurlijk altijd dat Kompany of Vermaelen op het WK na één of twee wedstrijden uitvalt, maar dat moet je dan maar op de koop toe nemen. Ik vind het zeker het risico waard om Kompany en Vermaelen te selecteren."

Johan Walckiers

La Liga \\ Champions League \\ Manchester City \\ Barcelona \\ België \\ FC Basel
 
 
Reacties.