Wat is KV Mechelen van plan met coach Dennis van Wijk? Nieuwe sterke man geeft uitleg

08 maart 2018 09:00

KV Mechelen weet zondag wat de toekomst brengt. Ofwel voetballen de Maneblussers ook volgend seizoen in de Jupiler Pro League. Ofwel wacht het vagevuur in 1B.

Indien Malinwa zijn vijftiende stek vasthoudt, wil met beter voorbereid het seizoen aanvatten. "Het huiswerk moet af zijn voor de zomermercato begint", zegt Olivier Somers, de nieuwe sterke man van KV, in Het Laatste Nieuws.

"Begin juli moet je weten wie er komt en met welke groep je de competitie wil aanvatten. Niet op 30 augustus. Er moet 100% zekerheid zijn dat er voldoende kwaliteit is. En of je dan zevende of tiende wordt... Zoiets hangt af van veel factoren."

Over de toekomst van de coach is Somers duidelijk. "Dennis van Wijk zal in principe blijven. We zullen met hem het gesprek aangaan, maar er zijn goede afspraken gemaakt."

Langere voorbereiding

Indien Malinwa zondag zakt, ligt er een alternatief plan op tafel. "We kunnen vroeger stoppen en ook vroeger herbeginnen bijvoorbeeld. De voorbereiding wordt langer, dan begin je sneller aan het nieuwe seizoen. We zijn ook met twee scenario's bezig - voor versterking van de spelersgroep - mocht het toch gebeuren. Maar ik ga daar niet vanuit."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.