Degradatie Mechelen? Dan komen er enkele erg interessante spelers in het vizier van de Belgische (top)ploegen

09 maart 2018 22:00

Zondag is het 'do or die' voor KV Mechelen. De Mechelaars spelen met het mes op de keel tegen Waasland-Beveren en moeten beter doen dan hun concurrent Eupen. Niemand wil er aan denken, maar stel dat het toch gebeurt: Mechelen degradeert. Wat met de spelers?

Bij 'De Kakkers' lopen er immers enkele spelers rond die menig eersteklasser kan interesseren. Clubs uit binnen- en buitenland zullen ongetwijfeld de climax van de degradatiestrijd met argusogen volgen. We bekijken enkele interessante Mechelse verdedigers, middenvelders en aanvallers die hoogstwaarschijnlijk hun neus zullen ophalen voor een avontuur in 1B.

German Mera en Elias Cobbaut

Mera kwam afgelopen winter voor het stevige bedrag van 1 miljoen euro over van competitieleider Club Brugge. De 28-jarige bonkige verdediger zal aan interesse geen gebrek hebben bij een eventuele degradatie. Dat geldt zeker ook voor Cobbaut, revelatie en stoomtrein op de linkerflank. De Belgische belofteninternational telt nog steeds maar 20 lentes en heeft een grote progressiemarge. 

Mats Rits en Yacouba Sylla

Rits is dit seizoen misschien wel de beste veldspeler van KV Mechelen. Vorige zomer was er al interesse vanuit de Belgische top en de 24-jarige middenvelder lijkt meer dan ooit klaar om een volgende stap te zetten. Sylla werd deze winter dan weer weggesnoept onder de neus van onder meer Standard. De Malinese international kostte net als Mera een flinke duit en heeft een dik contract. Er was al veel interesse vorige zomer en die zal bij een eventuele degradatie van Mechelen vermoedelijk alleen maar toenemen.

Fatos Beqiraj en Nicklas Pedersen

Beqiraj kwam tijdens de wintermercato met een vrije transfer over van Dinamo Zagreb. De Montenegrijnse spits werd overtuigd met een dik salaris, naar alle waarschijnlijk te riant voor een club uit 1B. Nicklas Pedersen is ondertussen al 30, maar blijft voetbaltechnisch pure klasse. Een interessante opportuniteit voor menig eersteklasser, al kan zijn clubliefde hem misschien toch bij Malinwa houden, zelfs in 1B. 

Last but not least: Colin Coosemans

Dé sterkhouder van Mechelen dit seizoen. Zijn gestopte penalty in Sclessin zou wel eens doorslaggevend kunnen zijn voor Malinwa in de degradatiestrijd. Coosemans wordt sowieso moeilijk te houden voor Mechelen, na degradatie is dit zo goed als onmogelijk. 

Eervolle vermeldingen voor: El Messaoudi, Kolovos, Schoofs en Tim Matthys.

Clint Vens

Jupiler Pro League \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.