Origi laat zich uit over slaagkansen Rode Duivels op WK en zijn idool: "Ik observeerde elke beweging, elke goal"

09 maart 2018 12:39

Divock Origi was dé ontdekking op het WK bij de Belgen vier jaar geleden. Ondertussen speelt de nog maar steeds 22-jarige aanvaller bij het Duitse Wolfsburg. De Rode Duivel laat zich bij het Duitse Kicker-off uit over diverse thema's.

Al van kleinsaf aan stond de elegante aanvaller onder druk, niet in het minst omdat zijn vader, Mike Origi, ook profvoetballer was: "Ik zag van kleinsaf aan al hoe hard je moest werken om het te maken aan de top. In de badkamer lagen bijvoorbeeld altijd gewichten om mee te trainen."

Idool Henry

Zijn grote idool was toen Thierry Henry, momenteel nog steeds T3 bij de Rode Duivels: "Toen ik klein was keek ik YouTube-videos van hem, ik observeerde elke beweging, elke goal. Toen hij bij de Rode Duivels kwam, was ik onder de indruk. Je voelt zijn aanwezigheid, maar hoe beter je hem leert kennen, hoe meer je beseft dat hij een normale gast is.”

Hyperambitieus

Zijn teller bij Wolfsburg blijft voorlopig steken op drie goals. Origi is echter vastberaden om het te maken aan de top: "Ik droom van het allerhoogste, waar dat is, maakt niet uit. Maar over vijf jaar sta ik aan de top." Diezelfde ambitie toont hij ook voor het komende WK: "We hebben een grote kans op het WK, maar in het voetbal moet je het tonen op het veld. We hebben enorm veel talent in elke linie, met spelers zoals Hazard, Courtois en De Bruyne kunnen we ver geraken.”

Clint Vens

Bundesliga \\ VfL Wolfsburg \\ 1899 Hoffenheim
 
 
Reacties.