Wat als het nu eens niet Coucke was geworden bij Anderlecht? "Als hij de club had overgenomen, had België straks misschien zijn eigen PSG"

10 maart 2018 08:45

Morgen wordt een dag om in te kaderen voor Roger Vanden Stock, dan neemt de voorzitter van Anderlecht op ongetwijfeld emotionele wijze afscheid van zijn fans. Het 75-jarige boegbeeld van RSCA geeft de fakkel met een gerust hart door aan Marc Coucke, al was diens komst ook voor Roger een surprise.

"Ik had er nooit eerder bij stilgestaan dat hij de nieuwe eigenaar zou worden. Ik kende Coucke amper. Nooit heb ik een tête-à-tête, een gesprek van man tot man met hem gehad. 'Un personnage', Coucke. Vlak voor de deadline van alle kandidaturen komt onze CEO Jo Van Biesbroeck naar mij toe. 'President, ga zitten', zegt hij. 'Ge raadt nooit wie er gebeld heeft.' Hij dus, Coucke. Het was best dat ik neerzat", aldus Vanden Stock lachend in een afscheidsinterview in HLN


Ziel verkopen

Indien Marc Coucke niet op het toneel was verschenen dan was Anderlecht misschien wel overgegaan in de handen van een Russische miljardair: "Dat kan. Usmanov had ambitieuze plannen. Als hij Anderlecht had overgenomen, had België straks misschien zijn eigen Paris Saint-Germain, wie weet. Usmanov zou Anderlecht en het hele Belgische voetbal hebben opgestuwd in Europa. Dan moet je bereid zijn om als club zelfs je ziel te verkopen. Want een winnende ploeg waar de mensen graag naar komen kijken, daar draait het toch om, uiteindelijk?"

Redactie

Jupiler Pro League \\ Ligue 1 \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Lille OSC \\ Montpellier
 
 
 
Reacties.