Antwerp-winger Pitroipa (31) passeerde begin deze eeuw bij Anderlecht: "Nooit geweten waarom ze mij niet zagen zitten"

11 maart 2018 11:43

Voorbije wintermercato belandde Jonathan Pitroipa op de Bosuil. De vleugelaanvaller heeft er op zijn 31ste een bewogen parcours opzitten via Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Arabische Emiraten.

In 2003 zakte de rechtsbuiten vanuit Burkina Faso af naar het Franse Auxerre. Daar kon Pitroipa geen contract in de wacht slepen, waarna hij een maand op stage trok met Anderlecht.

"Ik logeerde er in hetzelfde gebouw als Jonathan Legear", kijkt Pitroipa in Sport/Voetbalmagazine terug op die periode. "Enkele jaren later, toen ik bij Hamburg speelde, kwamen we elkaar opnieuw tegen in de Europa League – ik vind het geweldig dat hij nu in de Belgische competitie bij Sint-Truiden voetbalt. Ook Romelu Lukaku was er in die Europa Leagueconfrontatie bij. Ik herinner me nog dat onze coach (Bruno Labbadia, nvdr) ons vooraf waarschuwde voor zijn fysieke kwaliteiten."

"Zo gebeurt dat vaak met jonge spelers"

Na Auxerre kon Pitroipa ook paars-wit niet overtuigen. "Ik heb nooit precies geweten waarom ze mij niet zagen zitten. Ik was vergezeld door de directeur van Planète Champion, het centrum waar ik mijn opleiding genoot in Burkina Faso. Hij had contact met de clubleiders, maar zelf wist ik van weinig of niets. Zo gebeurt dat vaak met jonge spelers. Daarna testte ik nog bij Sturm Graz alvorens ik bij Freiburg kon tekenen."

Pitroipa voetbalde verder nog voor Hamburg, Stade Rennes, Al-Jazira en Al-Nasr.

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Bundesliga \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Auxerre \\ Bayern München \\ Hamburger SV \\ Stade Brestois
 
 
Reacties.