Hein geeft zijn mening over de twee rode kaarten en doet zelfs voorstel over schorsing

11 maart 2018 19:48

Twee rechtstreekse rode kaarten voor Leander Dendoncker en Adrien Trebel, toch niet de minst belangrijke spelers bij Anderlecht. Hein Vanhaezebrouck zou zo play-off 1 wel eens moeten beginnen met personeelsproblemen.

Maar Vanhaezebrouck hoopt dat ze bij het Bondsparket en de Geschillencommissie rekening houden met de aard van de overtredingen. "Die van Leander vond ik heel licht. Hij raakt de schouder van Limbombe aan, maar trekt niet. Die zet nog één pas en valt dan. Het was hetzelfde als Bandé tegen Standard, maar daar wordt er niet gefloten. En dat kan KV Mechelen zelfs het behoud gekost hebben."

Uitsluiting voldoende?

"Ik denk niet dat hij nog extra geschorst moet worden. Hij heeft al een hele match gemist voor een fout die niet zo erg was. Het zou volgens mij onterecht zijn als hij nog eens 90 minuten voor die fout moet boeten."

Te ver van zijn man

Die van Trebel gaat uiteraard wel een schorsing opleveren. En de Fransman mag zich aan meer dan één match verwachten. "Het was niet de bedoeling van Adrien, maar goed... Het is door de grinta waarmee hij speelt."

"En al zijn tussenkomsten ogen zo spectaculair omdat hij te ver van zijn man staat. De rest verdedigt korter en moet niet zo spectaculair tussenkomen. Maar dat heeft ook veel te maken met dat hij nog niet volledig fit is."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Antwerp
 
 
Reacties.