Eendracht Aalst opnieuw gesplitst, oplossing voor beide damessecties

15 maart 2018 14:44

Eendracht Aalst gaat opnieuw splitsen. Na een jaartje is gebleken dat beide damessecties een verschil in visie erop nahouden. Er is wel al een oplossing gevonden.

"Het is te betreuren dat het niet gelukt is maar alle partijen zijn er het intussen over eens dat het damesvoetbal in onze regio meer gebaat is bij deze oplossing dan te blijven mikken op een geforceerd verstandshuwelijk", klinkt het op de webstek van Eendracht Aalst.

Want: beide damessecties gaan na een jaartje opnieuw uit elkaar. De eerste ploeg blijft spelen in Aalst onder het stamnummer 90, de Divas blijven acteren in Denderhoutem en hebben inmiddels een akkoord met Ninove.

Kaart van de jeugd

Bij die club wordt voluit voor de jeugd getrokken, waarbij gemikt wordt op een U15, U13, U10 en U9-ploeg. "Er worden volop doorgroeimogelijkheden voorzien voor eigen jeugd richting volwassen teams. De jeugdwerking wordt verder ondersteund vanuit de meisjesvoetbalacademie (nu LAVA) die verder wordt uitgebouwd", klinkt het bij de club.

"De DIVAS staan klaar om de draad terug op te pikken en voluit te werken aan de toekomst. Wie als volwassen of jeugdspeelster mee wil stappen of wie mee in de werking wil komen is van harte welkom."

Eendracht Aalst
 
 
 
Reacties.