Ex-speler Anderlecht disciplinair geschorst wegens te dik, maar nu lijkt ie helemaal terug: "Natuurlijk ben ik door een diep dal gegaan"

15 maart 2018 15:37

In ons land maakte hij in een half jaar bij Anderlecht weinig indruk en ook in Nederland heeft Alexander Büttner het allesbehalve onder de markt. De 29-jarige linksback van Vitesse werd begin dit jaar disciplinair geschorst omdat hij te dik stond, maar liet het hoofd niet hangen en knokte terug.

Het verdict was keihard voor Büttner, die uit de selectie werd gezet en zelfs het trainingskamp in Spanje niet mocht meemaken. Trainer Henk Fraser wond er geen doekjes om: "Alex is fysiek niet trainingsfit en gaat een traject afleggen om weer 100% fit te worden."

Voor de winterbreak viel hij begin december nog in tegen Feyenoord, vervolgens kwam hij niet meer in actie tegen Willem II, Twente en PSV. Er was in die periode sprake van een hamstringblessure, maar er was dus veel meer aan de hand. En hoe zit het nu met de voormalige speler van Manchester United en Anderlecht? Hij werd in ieder geval opnieuw opgevist door Vitesse en mag na die rotperiode dus eindelijk weer dromen van speelminuten in het eerste elftal. Wat een verlossing. 

"Uiteraard ben ik door een diep dal gegaan. Hoe ga ik om met deze situatie? Hoe vecht ik terug? Ik had de hele winter doorgetraind en toch voldeed ik niet. Ik leg de schuld wel volledig bij mezelf. Ben je niet fit genoeg? Dan moet je een man zijn en in de spiegel kijken, de trainer is gewoon eerlijk geweest, Daar hou ik van", klinkt het in De Gelderlander

Glenn Bogaert

Jupiler Pro League \\ Nederlandse Eredivisie \\ Anderlecht \\ Vitesse
 
 
Reacties.