Blakende vorm van Nicolae Stanciu kan Anderlecht nog miljoenen opleveren, maar... "Het had hem voor 30 miljoen kunnen verkopen in plaats van voor 5"

20 maart 2018 08:16

Anderlecht liet Nicolae Stanciu (24) deze winter naar het Tsjechische Sparta Praag vertrekken. De Roemeense international was afgelopen weekend met twee goals en een assist alweer beslissend.

Dat is een goede zaak voor Anderlecht, dat zijn verlies van 3 miljoen euro op Stanciu wil beperken. Bij een doorverkoop van de spelmaker krijgt paars-wit volgens Roemeense bronnen nog 15 procent op het totaalbedrag. Indien Sparta zich weet te kwalificeren voor de Champions League, volgt nog eens 1 miljoen euro.

3 goals en 2 assists

Stuk voor stuk constructies die met de blakende vorm van Stanciu in de kaart van de Belgische recordkampioen spelen. "Anderlecht zal zijn broek inderdaad niet scheuren aan Nicolae", laat zijn makelaar Anamaria Prodan in Het Laatste Nieuws verstaan.

"Maar mocht de club een béétje in Nico's welzijn geïnvesteerd hebben, dan had het hem voor 30 miljoen kunnen verkopen in plaats van voor vijf. Dat Anderlecht díe rekening maar eens maakt." Op een totaal van 5 competitieduels scoorde Stanciu 3 keer en gaf hij 2 assists.

Diederik Geypen

Anderlecht \\ Sparta Praag
 
 
Reacties.