Het gevecht om erbij te zijn in Rusland: "Dat gemiste EK was al een frustratie"

21 maart 2018 13:59

28 spelers opgeroepen, nu reeds een paar ontgoocheld en er moeten er nog vijf afvallen voor de definitieve WK-selectie. Het hoeft niet gezegd dat het vechten is om een plaatsje bij de Rode Duivels. Eén van de jongens die in de weegschaal ligt: Dedryck Boyata.

Boyata heeft wel 'het geluk' dat hij in een sector speelt waar wel wat blessuregevoelige spelers zitten. "Maar dat is allemaal relatief. Ik ben nu ook licht geblesseerd", aldus de verdediger van Celtic. "En de jongens die nu met problemen sukkelen, zullen er alles aan doen..."

Over zijn eigen kansen bleef hij op de vlakte. "Ik kan enkel mijn best doen, zien dat ik top ben tot aan het WK. En dan ligt de beslissing niet in mijn handen. Het zou een grote ontgoocheling zijn ja. Ik heb op het laatste nippertje al het EK gemist en dat was een serieuze frustratie. Het is wel positief dat ik er nu bij zit."

Schotland vergelijkbaar met Premier League

Boyata heeft wel 'het nadeel' dat hij in de minder hoog aangeschreven Schotse competitie speelt. "Misschien, maar het is vergelijkbaar met de Premier League hoor. Ik heb keuzes moeten maken in mijn carrière en op een gegeven moment moest ik spelen. In Schotland kan je ook niet even een sigaret gaan roken hoor. Je moet op de toppen van je tenen spelen, want het is strijden!"

Celtic Glasgow
 
 
 
Reacties.