Promotie naar 1B? Deze club ziet het alvast zitten: "Daar hebben we niet het minste probleem mee want eigenlijk zijn wij al bijna een profploeg"

22 maart 2018 10:11

De titelstrijd in de Jupiler Pro League wordt de moeite om volgen, maar ook in de eerste amateurklasse is het bijzonder spannend. Het wordt dan ook reikhalzend uitkijken naar de play-offs. SK Deinze gaat er alvast vol voor en lijkt ook klaar om een mooie stap hogerop te zetten.

"Wij gaan er alles aan doen om de eindronde aan te vatten met zo weinig mogelijk punten achterstand op leider Lommel. Zij zijn wel de grote favoriet, maar in voetbal weet je nooit. We gaan onze huid duur verkopen", klinkt het bij CEO en secretaris Sven Vandendriessche. "Eerst zijn er nog vijf matchen tot aan de play-offs, we moeten er uiteraard voor zorgen dat we in de top-4 kunnen blijven." 

De Oost-Vlamingen staan momenteel op een gedeelde derde plaats met 46 punten. "We hebben onderweg nogal wat punten te grabbel gegooid, maar we zijn dan toch eindelijk in die top-4 geraakt. Er wacht ons nog een vrij lastig programma, maar als we tegen rechtstreekse concurrenten punten kunnen halen dan vermoed ik dat die play-offs mogelijk zijn en dan zien we wel", klinkt het bij Vandendriessche. 

12 voltijdse profs

En dan is promotie naar 1B zomaar ineens mogelijk: "Je bent er natuurlijk nooit helemaal klaar voor. Naar organisatie toe moet er wel nog wat extra werkkracht bijkomen, maar ik denk dat het op sportief vlak wel goed zit. We spelen nu in de eerste amateurreeks, maar beschikken al over 12 voltijdse profs en 5 of 6 deeltijdse profs. Het minimum aantal profspelers halen, daar hebben we dan ook niet het minste probleem mee. Eigenlijk zijn we op dit moment al bijna een profploeg."

Qua infrastructuur is er wel nog wat werk aan de winkel: "We moeten hoe dan ook nog wat aanpassingen doen, bijvoorbeeld inzake verlichting en een extra tribune. Als je echter ziet dat we tien punten achterstaan op grote favoriet Lommel, dan moeten we ons geld ook niet in de vaart gaan gooien als je begrijpt wat ik bedoel. Op dat vlak is het dus nog eventjes afwachten."

Glenn Bogaert

SK Deinze
 
 
Reacties.