Serieuze adder onder het gras voor Club Brugge in titelrace? "Dat zal in de play-offs zeker niet evident zijn" en "Dan wordt het toch nog bibberen hoor"

22 maart 2018 11:30

Het ziet er goed uit voor leider Club Brugge, maar dat wil niet zeggen dat de titel al binnen is voor blauw-zwart. Dat beseft ook Peter Van der Heyden, die voor zijn ex-club nog een addertje onder het gras ziet op weg naar nummertje 15.

Blauw-zwart slikte in de laatste rechte lijn van de reguliere competitie flink wat doelpunten en dat baart de nu 41-jarige voormalige linksback van Club Brugge toch wat zorgen. Al denkt hij wel dat Club zich uitstekend zal voorbereiden op die 10 finales. 

"Ik denk dat ze daar toch niet lichtzinnig zullen overgaan want zoals iedereen weet kunnen die zes punten door die onderlinge confrontaties direct opgesoupeerd zijn. Het is nogal gebeurd in andere play-offs. Ik denk dat Club zich heel goed gaat voorbereiden en die play-offs echt gaan aanvatten met een finalementaliteit. Dat zal ook nodig zijn als je bekijkt dat ze toch wat goals tegenkrijgen. Als je de pech hebt dat je in de eerste match al meteen punten verliest dan wordt het toch nog bibberen hoor, denk ik", analyseert Peter Van der Heyden voor Voetbalkrant.  

Spannend

​De man die destijds twee titels vierde in Jan Breydel is dan ook voorzichtig: "Het kan zeer snel gaan, maar dat gaan ze in Brugge ook wel beseffen. Ze gaan zich niet zot laten maken, Leko zal dat ook niet toelaten. Ze zullen zich heel goed bewust zijn van de situatie. Al denk ik dat Club het het niet op een presenteerblaadje zal krijgen."

Er is namelijk een concurrent die op de loer ligt: "Bij Anderlecht loopt het ineens weer, daar hebben ze weer een bepaalde drive vonden. Anderzijds zou Brugge intrinsiek sterk genoeg moeten zijn. Maar goed, het zijn play-offs voor iets. Ik denk wel dat het nog spannend wordt."

Werkpunt

Ziet de man die het roemruchte tijdperk-Sollied meemaakte gelijkenissen met de gevreesde (kampioenen)machine van toen? "Wij moesten het toch nog meer hebben van het systeem en het collectief, nu zie je bij Club net iets meer jongens die op een bepaald moment met een flits het verschil kunnen maken."

Máár: "Ondanks het feit dat er mannen met flitsen zijn die goed kunnen voetballen, zie je tegelijkertijd toch dat je 1 of 2 goals per match slikt en dan moet je er wel al een pak scoren om te kunnen winnen. Dat moet Club toch voor ogen houden want dat wordt zeker in de play-offs niet evident. Als je telkens die goals moet ophalen, moet je elke match al héél sterk staan. Dat is toch een werkpunt." 

Glenn Bogaert

Club Brugge \\ Knokke
 
 
Reacties.