"Vanhaezebrouck door de benen spelen? Daar paste ik mee op hoor"

24 maart 2018 09:54

De jonge voetbalfans kennen Divock Origi als de Rode Duivel die voor Liverpool/Wolfsburg uitkomt. De ouderen weten dat ook zijn vader Mike Origi een mooie carrière kende op Belgische bodem.

De inmiddels 50-jarige Origi voetbalde tussen 1996 en 1998 nog voor Harelbeke, waar hij de kleedkamer deelde met huidig Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck. De oud-aanvaller speelde de huidige T1 van Anderlecht niet zomaar door de benen.

"Ik keek wel uit, hoor", lacht Origi in Het Nieuwsblad. "Bij Harelbeke zag je al dat hij ooit coach zou worden. We hadden een prima verstandhouding. Jij moet daar lopen als ik de bal heb, dat heb ik honderden keren mogen horen. Als mijn looplijn een keer wat minder accuraat was, hoorde ik hem vanuit de verdediging iets onverstaanbaars bulderen. Mijn West-Vlaams was nog niet zo ontwikkeld in die tijd."

Niet akkoord met de ploegtactiek

Vanhaezebrouck liet toen al van zich horen bij de tactische bespreking. "Op een dag speelden we een draak van een eerste helft. Hein ging niet akkoord met de gekozen tactiek van coach Henk Houwaart en maakte dat in de kleedkamer héél duidelijk. Toen het uit de hand dreigde te lopen, sprong onze kapitein en advocaat Joris De Tollenaere ertussen om ze uit elkaar te halen. Dat zag er vrij grappig uit, want Joris was nogal klein van gestalte. Ik kon mijn ogen niet geloven. In Kenia is dat ondenkbaar. Je respecteert de coach en daarmee is de kous af. Look at those Belgians fighting, dacht ik."

Anderlecht \\ KRC Harelbeke \\ KM Torhout
 
 
 
Reacties.