Ster van KV Kortrijk durft weer dromen na dramatisch seizoensbegin: "Nooit bij de nationale ploeg spelen zou een gemis in mijn carrière zijn"

26 maart 2018 19:34

Idir Ouali was samen met Teddy Chevalier dé aanjager die KV Kortrijk tot op de rand van play-off 1 bracht. De Algerijn vond onder Glen De Boeck zijn voetbalplezier terug en bergt zijn grootste dromen op zijn 29ste nog niet op.

Onder Anastasiou had hij het moeilijk en werd hij zelfs naar de B-kern verwezen. "Het is jammer dat de vorige coach geen vertrouwen in mij had. Zo is dit seizoen niet gestart zoals ik het wou", aldus Ouali die daarna onder De Boeck meteen belangrijk werd.

"De nieuwe coach gaf me vertrouwen en op dit moment profiteer ik ook van het vertrouwen dat ik van mijn ploegmaats krijg." Hij werd een onbetwiste sterkhouder. "Ik kan het goed vinden met Teddy voor me en ook het systeem ligt me beter. Anastasiou zei vanaf dag één: 'ik speel niet graag met flankspelers.'"

Ik kreeg van De Boeck de vrijheid om me uit te leven -Idir Ouali

"Ik amuseer me nu, ik krijg de vrijheid om me uit te leven en zo klommen we in het klassement. Bovendien was het discours van De Boeck altijd positief, zelfs toen we met 4-0 verloren op Anderlecht." Het staat hem ook toe om toch nog te dromen van die volgende stap.

"De nationale ploeg is altijd mijn doel geweest", geeft Ouali toe. "Van het moment dat ik op een voetbalveld stond, wou ik dat bereiken. Het is het hoogste, momenteel ben ik er nog veraf, maar ik ben positief over dit seizoen."

"Mocht ik nooit tot in de nationale ploeg geraken, zou dat mijn grootste spijt in mijn carrière zijn. Al helpt het dat de Belgische competitie stappen gezet heeft. Iedereen ziet dat er sterke spelers uit deze competitie komen en er spelen hier veel internationals."

Sander De Graeve

KV Kortrijk \\ Algerije
 
 
Reacties.